čtvrtek 18. října 2007

Znění dopisu investorovi

Dobrý den všem,

posílám znění dopisu, který jsem zaslal i Vaším jménem investorovi. Podle vyjádření jeho asistentky bude pan Vakrat v Praze v pondělí. Po obdržení jakékoliv dílčí odpovědi vás budu informovat.


White Hill Investments s.r.o.
Joseph Vakrat, jednatel
Argentinská 286/38
170 00 Praha 7

Praha, 17.10.2007

Projekt Zličínské zahrady; žádost o informace a řešení situace

Vážený pane Vakrate,

Dovoluji si obrátit se na Vás s důvěrou jménem svým a několika dalších klientů projektu Zličínské zahrady („ZZ“) se žádostí o podání bližších informací ohledně termínu dokončení a kolaudace. Důvodem je množství nepřesných a často protichůdných informací, kterých se nám dostává z různých zdrojů a z toho plynoucí obavy z navýšení zůstatku kupní ceny.

Díky nedávno schválené novele zákona o DPH se nižší hranice DPH mění s platností od 1. ledna 2008 ze současných 5% na 9%. Pokud by se mělo dokončení projektu z nějakých důvodů zpozdit a odsunout tak termín zdanitelného plnění do roku 2008, znamenalo by to pro nás velmi nepříjemné navýšení ceny bytu o 4%. Zákon o DPH uvádí, že u převodu nemovitostí se zdanitelné plnění považuje za uskutečněné dnem doručení listiny, ve které je uvedeno datum právních účinků vkladu do katastru nemovitostí (§ 21 odst., 5 zákona č. 235/2004 Sb. o DPH v platném znění).

Velmi Vás proto prosíme o:

• Vysvětlení situace, důvodů zpoždění stavby a sdělení plánovaného termínu kolaudace
• Vysvětlení, jaké kroky Vaše společnost podnikla nebo podnikne k tomu, aby byl termín kolaudace splněn dodavatelem
• Vysvětlení, jak by mohli Vaši klienti být chráněni před případnými nepříznivými dopady legislativních změn (viz zákon o DPH)

Velmi oceníme Vaše vyjádření k výše uvedeným bodům. Předem děkujeme za Vaši rychlou odpověď v této věci a uvítáme možnost případného osobního jednání. Pro urychlení komunikace můžete prosím pro zaslání Vaší odpovědi použít e-mailovou adresu: vit.cermak@email.cz.

S úctou,


………………………………..
Vít Čermák


Jménem svým a zároveň jménem níže uvedených 55 klientů, od kterých mám k tomuto kroku písemný souhlas.

Petr Čermák, Jan a Jana Benešovští, Jan Bouček, Renata Buberlová, Ivana Carey, Radka Chalupová, Dagmar Dandová, Kateřina Dlouhá, Tomáš Dolejš, Przemyslaw Dominiak, Kateřina Ficková, Jiří Forst, Dagmar Habřínská, Lenka Halková, Kateřina Hallmann, Hana Majdánková, Václav Hebr, Lucie Horáková, Michaela Kořánková, Tomáš Košan, Jakub Kremsa, Lucie Mayová, Martin Silvička, Filip Michal, Tomáš Michalička, Miroslava Starčoková, Libor Mutinský, Jiří a Lada Navratil, manželé Nedělkovi, Milan Novák, Ondřej Štos, Jiří Palička, Petra Vindušková, Karel Prokeš, Broňa Prušáková, Vitezslav Raszka, Lukáš Rejl, Steinmetzova Renata, Zdeněk Rudolský, Martina Růžková, V. Sellak, Martin Smat, Antonin Solař, Evžen Tesařík, Tibor Tesař, Jaroslav Uher, Václav Fiedler, paní Venhodová, Veronika Jakubcová, Petr Vrana, Libor Zeman, Pavla Hylská, Jiří Šmíd, Alena Šemberová, Jaroslav Švehla

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer,
dnes jsem telefonicky hovořil s hlavní manažerkou projektu ZZ pí Karešovou. Snažil jsem se dozvědet bližší informace o aktuálním stavu ZZ a o obsahu dopisu (dopis měl být teprve dnes právníky zformulován a do konce týdne rozeslán) klientům. Termín kolaudace navrhovaný ČBPS se stále developerovy nezdá, takže by měl být uveden onen nejzažší termín tj. konec března!!!! (dle podepsané Smlouvy o smlouvě budoucí kupní). A to tedy s tím, že kolaudace může proběhnout podle představ ČBPS, konec listopadu.
Dále bude v dopise navržen postup, jak uhradit cenu bytu (v mém případě platbu hypotékou). Což bude asi drama!
Na dotaz, zda veškeré náklady s tím spojené bude hradit pouze kupující, mi bylo sděleno, že developer žádnou smluvní klauzuli neporušil, takže nemá důvod se na čemkoli podílet. Ve smlouvě je přeci uveden, jako poslední termín březen 2008. Na další dotaz jak to, že došlo k takovému skluzu na stavbě...jsem se odpovědi nedočkal.
Na základě tohoto všeho, jsem požádal o osobní schůzku se zástupcem developera pane Špetlákem. Dosavadní způsob komunikace mi totiž už vůbec nevyhovuje. Jakmile budu vědět termín této schůzky, dávám v plén, kdo bude mít zájem se připojit, nechť tak učiní. Myslím, že by to bylo vhodné. Pokud bude onen dopis obsahovat, co mi bylo manažerkou sděleno, není možné, abychom se s tím mlčením spokojili.
J.Palička - dům č.4