středa 17. října 2007

Otevření diskuze ohledně všeho okolo Zličínských zahrad

Dobrý den všem zainteresovaným,

tato diskuze byla založena výhradně pro záležitosti týkající se bytového projektu Zličínské zahrady, zejména termínu dokončení stavby, kolaudačního řízení, předání bytů a termínů plateb.

Prosím všechny, kteří by rádi sdělili některé důležité informace svým budoucím sousedům, ať tak učiní formou komentáře k existujícímu příspěvku nebo vložením samostatného příspěvku, jak jen to bude technicky možné.

Věřím, že tento krok se setká s pochopením, že přispěje k zefektivnění komunikace a snad tím pomůže ke snadnějšímu zvládnutí kroků, které nás všechny čekají.

Asi nejžhavějším tématem těchto dnů je termín dokončení stavby, následné kolaudační řízení a navazující platba zůstatku kupní ceny bytu tak, aby mohla být uplatněna snížená sazba DPH 5%.

Děkuji všem předem za příspěvky.

Vít Čermák

60 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobry den,

napisi sem prvni vlastovku protoze jde o informaci, kterou by bylo dobre konfrontovat s ostatnimi. Panu Cermakovi jsem to jiz psal. Jde o tema kolaudace a to predpokladane datum dle Hyposervisu. V utery 16/10/07 mi bylo receno, ze situace je pozitivnejsi - domy 1-4 kolaudace v polovine listopadu, 5-7 koncem listopadu. Pan Cermak videl v utery stavbu a tato informace se mu zdala spatna. Dostal nekdo z Vas jine, aktualnejsi informace?

zdravi Tibor Tesar
dum c 6

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den budoucí sousedé,

16.10.07 jsme byli pozváni na stavbu k domluvě s firmou, která dělá obklady. Dle klientského servisu mají být dokončeny obklady koupelen v domech 1. a 2. V domě 3. a 4. se obkládá. Práce na obkladech a dlažbě jednoho bytu trvá průměrně jeden den. Podle našeho úsudku se stavba docela pohnula. Dále nám ze dvou pramenů bylo sděleno, že termín kolaudace domů 1.- 4. má být na konci listopadu, dokonce to má být už nahlášeno na stavebním úřadě. Domy 5. - 7. čeká kolaudace na začátku prosince.
Zdraví J.Palička
dům číslo 4

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,

zdravím všechny budoucí sousedy :-)a velmi oceňuju blog, který pan Čermák založil.

S manželem pravidelně sledujeme průběh výstavby, a na to, že mají víc než 14 dní po předpokládáném kolaudačním termínu, se vůbec nezdá, že by se někam spěchalo a především venkovní terén je jak se říká pole neorané. Bez pozemních komunikací se objekt zkolaudovat nedá. Po páté hodině už jste viděl odjíždět pár dělníků...na stavbě za několik set milionů by se mělo pracovat až do pozdních večerních hodin, a to v počtu 100 dělníků...není tedy divu, že se termíny nestíhají. Co jsem slyšela, měli komplikace se subdodavatelskými firmami, jedna dokonce úplně odešla, takže než zřejmě našli jinou, došlo také k další časové prodlevě.
Poslední aktuální zprávu mám od makléřky z Hyposervisu z tohoto úterý 16.října, a sice, že kolaudace by měla proběhnout do konce listopadu. Předtím jsem dostala informaci, že se vyjednává o možnosti rozčerpání úvěru tak, aby se velká část zaplatila (a DPH odvedla) ještě letos a zbylých cca 10% až v příštím roce, takže finační rozdíl ve výši DPH už by nebyl tak citelný.
Mohu potvrdit, že obklady v domě číslo 1 bylo hotovy 26. září, kdy jsme se byli na koupelnu s manželem podívat. Zatím vůbec nejsou podlahy ani dveře (podlahy a dveře bude instalovat jedna firma).
Uvidíme, co bude dál, každopádně pokud se nepletu, úplně původní termín kolaudace měl být červen 2007. Takže jak je vidět, jsou opravdu ve velkém skluzu :-(
Hezký den

Petra Vindušková
dům č. 1

Anonymní řekl(a)...

Dobry den.
Som rada, ze vznikla tato komunikacia, lebo ako tu citam, kazdy z nas ma ine informacie. My mame poslednu informaciu z 15.10., kde nam bolo zdelene, ze kolaudacia prebehne koncom listopadu. Buduci tyzden sa ideme na stavbu pozriet, tak som zvedava ako prace pokrocili. Ak budem vediet nieco nove urcite o tom napisem.
Zdravi M. Starcokova
Dom c. 3

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den všem,
zastupuji zde jen matku (dům 7), čili pro mne je tato dikuze na okraji zájmu - ale k problému mohu předat pár informací: ačkoli se jako firma zabýváme reklamní branží a film/TV výrobou, několik let jsme měli divizi , kde jsme adaptovali byty a zrealizovali i jednu novostavbu činžovního domu, takže mám nějakou zkušenost. Ke kolaudaci jsou nezbytné veškeré záležitosti dotýkající se bezpečnosti (zejména požární, v garážích čidla CO2 atd.), bezbariérové přístupy pro "vozíčkáře", kotelna apod. V bytech je důležité mít dvoje dveře, které dle předpisů dělí kuchyň od WC a v pořádku elektrické rozvody. Ostatní věci jako např. obklady a podlahové krytiny, stejně jako zahradní úpravy, nemusí být dokončené s tím, že se při kolaudaci pořídí zápis, aby toto dokončení stavebník doložil do nějakého sjednaného termínu. Stavební firma toto jistě bude znát, ale jde o to, jakým způsobem dojde k převzetí stavby investorem a současně kdy si investor dovolí uzavřít kupní smlouvy ( !!! tomu musí předcházet vložení kolaudačního rozhodnutí spolu s "prohlášením vlastníka" s vymezením bytových a nebytových jednotek a pozemků do katastru nemovitostí.) Suma sumárum, držme si palce, neboť já jsem tuto anabázi absolvoval jen v menším měřítku a i tak byl skluz a prodej bytů (které jako ve Vašem případě byly prodány v průběhu stavby) se tím protáhl o 2-3 měsíce...
Lukáš Rak

Anonymní řekl(a)...

Zdravim vsechny,
puvodni termin dokonceni stavby byl do 30.9.2007, tak je uvedene i ve smlouve o smlouve budouci. Hypoteku nemam pres Hyposervis, coz je nejspis problem, nebot mi bylo sdeleno pi. Homerovou z Lexxusu, ze Hyposervis BUDE umet zaridit platbu do konce roku, at uz bude zkolaudovano, nebo ne. Nevim, jsem totalni laik, ale pokud to bude moct udelat Hyposervis, tak to JDE udelat a je jen treba zjistit jak. Napadlo me, co treba dodatek ke smlouve, kde se zmeni platebni podminky tak, ze rekneme ze zbyvajicich 85% se doplati 80 procent do konce roku na zaklade zapisu rozstavenych jednotek do katastru (uz je to hotove) a zbytek se doplati holt az po kolaudaci s prip. navysenou DPH, cou uz ale nebude takova rana - u me by treba navyseni ceny delalo 90 tis a to se mi teda dost nechce... Chtelo by to pravnika...

Anonymní řekl(a)...

Prdon, predchozi prispevek jsem zapomnela podepsat.
Hana Majdánková
dum 5

hylska řekl(a)...

Dobrý den,
také jsem chtěla poděkovat p.Čermákovi,že založil tuto diskusi. Jinak má asi stejné informace jako všichni ostatní.Pracovník Lexxusu mi v pondělí sdělil,že kolaudace má být konec listopadu,začatkem prosince.Ale před měsícem tvrdil,že to bude říjen,maximálně listopad.A do konce roku by měly být byty předány.Takže se to stále nenápadně oddaluje.Nechápu proč developer není více aktivní,vždyť má prodáno 95% bytů.
Jinak na stavbě jsme byli asi před třemi týdny a co se týká např.obkladů tak bylo hotových jen pár v domě č.1.Také mně překvapuje ,že se snad už 3 nebo 4 měsíce dělá zateplení domů a stále to nevypadá,že by to mělo být hotové.Jezdíme se tam koukat tak 1x za 14dní /pouze z venku/,a většinou odjíždíme velmi zklamaní. :-(
Snad se dočkáme.
Hylská Pavla dům č.6

Anonymní řekl(a)...

Pro slecnu Hanu Majdánkovou>

Dobry den,

take se povazuji za laika, ale k vasemu prispevku bych chtel podotknout: Pokud bude Hyposervis schopen vyresit problem s DPH tak jedine po domluve s bankami o predbeznem uhrazeni na "prostavenost" (cca 95%). Domnivam se, ze pokud nemate hypoteku pres Hyposervis, nezbyva Vam nez se individualne domluvit na podobnych podminkach primo s bankou.

s pozdravem
Tibor Tesař
dum c.6

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den všem.
Také oceňuji počin pana Čermáka a jsem ráda, že se zde můžeme podělit o své poznatky.
Já jsem si ověřila na MF, jaký bude postup na přelomu těch převratných legislativních změn. Je pravda, že se vyhneme doúčt.vyšší sazby daně z peněz, které zaplatíme do konce roku. Původně nám totiž hrozilo, že doplatíme 4 procenta k datu zápisu do katastru z celé ceny nemovistosti. Ostatně tak to řeší i smlouva..Tato hrozba už je doufám za námi. Buďme tedy optimisty, že si banky poradí, jak uvolnit peníze odpovídající procentu rozestavěnosti do konce prosince. Nemáte-li úvěr u Hyposervisu, neváhejte svoji banku v předstihu o totéž požádat.
Jen připomínám, že to samé platí o finacování např. kuchyní. Nechceme-li doplácet v př.roce vyšší daň, musíme do konce roku uhradit celou částku kupní ceny. Prodejci by s tím neměli mít problém, většinou tuto variantu sami nabízejí.
S ohledem k tomu, že můj budoucí byt je v Cesmíně, nedoufám, že v něm strávím Vánoce, ale ta finanční stránka je pro mě v tuto chvíli důležitější.
Za své peníze bychom si ale zasloužili být více informovaní jak ze strany investora, tak ze strany developera.
Já sama získala min.týden z firmy Raskal dvě různé informace, ta první, že stále se počítá s kolaudací do konce listopadu, ta druhá bohužel absolutně negativní: to nemůžou stihnout..!
Takže děkuji a těším se na další příspěvky a poznatky.

Pěkný den.
Dagmar Habřinská
7.dům

Anonymní řekl(a)...

Dobré odpoledne! Souhlasím s paní Dagmar Habřinskou v tom, že bychom si za své peníze zasloužili více informací ze strany developera. Pokud se chceme něco dovědět pokaždé voláme my. Z jejich strany nás informují nepružně a pouze v rovině neoficiální. Navrhoval bych sepsat dopis, ve kterém bychom požadovali písemně oficiální vysvětlení a návrh řešení situace. Už třetí týden na takový dokument čekáme. Bylo nám toto přislíbeno v písemné podobě a dosud jsme nic neobdrželi. Když toto nebude písemně dokumentováno, myslíme, že se pak těžko něčeho domůžeme! Dopis bych formuloval formou otázek, tak jak v emailu nastínil pan Vít Čermák. Pokud by byl někdo ochoten takový profesionální dopis sestavit (někdo se zkušenostmi), rádi se připojíme k podpisu.
Stále slyšíme o panu Vakratovi, který má vše dokonale připravené a vychytané, ale jak je vidět na České poměry je i pan Vakrat z Izraele krátký!
Děkujeme Vám za vzájemnou solidaritu!
J. Palička - dům č. 4

Unknown řekl(a)...

Dobry Den,

ja jsem dostal minuly tyden bohuzel uplne spatne informace od Lexxusu a to ze uz v prubehu listopadu bude kolaudace hotova a budou se predavat byty po technicke strance a na konci listopadu se byty budou definitivne predavat.
Jelikoz bydlim na Zlicine asi 3 minuty chuze od stavby, tak vim jak na tom stavba je.
Pro ty co to maji dal, muzu prispet a mohu vkladat aktualni fota z prubehu stavby.

S Pozdravem,
Tomas Dolejs
Dum 3.

Anonymní řekl(a)...

Dobry den,

lehce odbocim od hl. tematu. Zaujala me zde zminka o firme Raskal. Nevim jak Vy, ale ja mam s touto firmou velice spatne zkusenosti a to predevsim co se jednani s klientem tyka. Na vse strasne spechali, ale zaroven na vse byla spousta casu. Diky bohu, ze po teto firme nechci menit standarty. Nekolikrat jsem napriklad shanel jisteho pana z Raskalu, se kterym jsem resil zmeny. Nechaval jsem mu vzkazy atd. Neozval se ani jednou, az jsem se nastval a dojel vybrane podlahy, obklady atd. podepsat primo do Raskalu, aby se nestalo, ze budou tvrdit, ze jsem si vybral neco co neni pravda.

Omlouvam se za odboceni od tematu, ale jen jsem cetl jmeno Raskal a hned jsem se rozcilil.

Hezky den
Tibor Tesar
dum 6

Anonymní řekl(a)...

Vážení přátelé!
Velice děkujeme panu Vítu Čermákovi za napsání a odeslání dopisu. Naprosto se s tím ztotožňujeme! Jsme rádi,že se toho úkolu pan Vít Čermák ujal! Je to velice záslužná služba. Máte naší plnou podporu a příležitostně se Vám určitě budeme revanžovat. Minimálně máte naše pozvání na kávu, čaj a nebo něco ostřejšího,hned, jakmile se nastěhujeme. Dobré jídlo bude samozřejmostí! Děkujeme za vše!
S panem Tiborem Tesařem ohledně neschopnosti firmy RASKAL souhlasíme. Od prvopočátku jsme s touto společností, kterou v našem případě zastupoval pan Fiala, měli problémy. Především to vázlo v komunikaci, v odpovídání na emaily a vůbec pružnosti. Jejich postoj hned na prvním jednání byl, to asi nepůjde, to vám nikdo neudělá apod. To nás rozmrzelo hned na počátku. Nechtěli jsme nic přehnaného a mimořádného ani neobvyklého. Ale i přesto jsme si připadali jako obtížný hmyz. A vůbec než bylo pochopeno co chceme a co nechceme tak to byl, matky prosíme za odpuštění, porod. Problém s Raskalem jsme řešili několikrát stížností a nakonec jsme měli jednání s hlavním manažerem stavby panem Špetlákem. Dodnes sice nevíme, jak byl tento problém vyřešen, ale už jsme potom jednali pouze s paní Votavovou z Českých Budějovic ze Staveb a další problémy pak nebyly! Při podpisu smlouvy o klienstkých změnách na Raskalu jsme odmítli zaplatit obchodní a manipulační přirážku a podařilo se nám nakonec z částky 3500,-- dostat slevu na 1000,--Kč.
K Českobudějovickým stavbám jsme od jiné stavební firmy z Českých Budějovic, měli informaci, že je to firma, jedním slovem řečeno, nespolehlivá! Takže pokud to byla pravda, tak nás dnes ani nepřekvapuje, že je stavba v problémech.
Děkujeme panu Rakovi za vysvětlení, co musí a nemusí být při kolaudaci. Děkujeme paní Habřinské za zjištěné informace z MF. Vůbec děkujeme všem za obohacující příspěvky!!!
Jiří Palička a Dušan Ehmig

Anonymní řekl(a)...

Vidím, že zřejmě všichni mají "vynikající" zkušenosti s firmou Raskal a snad asi nejvíce s tím výtečníkem panem Fialou. Z tohoto pána jsme se s manželem málem pověsili :-). Bohužel pan Fiala nerozumí své práci a ačkoliv se to o něm ví, stále ho v Raskalu zaměstnávají. Ve stylu komunikace máme totožné zážitky, několikrát jsme si na něj stěžovali jak na Lexxusu, tak na vedení firmy Raskal až se také do situace musela vložit paní Votavová z Českobudějovických pozemních staveb a vše bylo v pořádku. Nejvíc jsme si užili při 3D náhledu koupelny a WC.....obklady a dlažby jsme si sami nakreslili a zaplatili 1000 Kč...raději no comment...
Ještě jednou díky panu Čermákovi, protože už jsem měla rozepsaný dopis na Lexxus a na pana Vakrata, který rozhodně nebyl tak mírumilovný jako dopis pana Čermáka. A přidávám se k panu Tesařovi, že při pouhé myšlence na Raskal a pana Fialu se rozčílím :-)
Také si myslím, že jsme všichni platící zákazníci, bez kterých by si všechny zúčastěné firmy mohli jít tak leda utopit, ale bohužel se chovají zcela opačně :-(

Petra Vindušková
dům č. 1

Anonymní řekl(a)...

a ještě ohledně spolehlivosti ČBPS - ve firmě Sappeli, kde jsme si objednávali dveře, nám zase naopak řekli, že podklady od ČBPS jsou vždy v pořádku a není s nimi žádný problém...

Petra Vindušková

Anonymní řekl(a)...

Dobry den,
nejdrive chci vyjadrit svuj dik panu Cermakovi za spusteni tohoto blogu a veskerou iniciativu. I kdyz jsem na stavbe temer kazdy tyden a neustale CBPS atakuji ohledne sneciho tempa jejich prace, nesetkava se to absolutne s zadnou odezvou. A to jiz pocinaji prvni mrazy a nektere domy stale nejsou zatepleny.

Dnes jsem ve veci kolaudace mluvil se sl. Forstovou na firme Lexxus a zaroven s CBPS.

CBPS slibuje, ze domy 1-4 skutecne chce kolaudovat v poslednim tydnu v listopadu a domy 5-7 v 1 tydnu mesice prosince.

Developer usty slecny Forstove prohlasil, ze si nemysli, ze by to CBPS meli realnou sanci stihnout a ze pripravuje jiste sankce proti stavebni firme.
Na dotaz, zda bude v pripade nedostavby v terminu financne kompenzovan i klient, ktery je smluvne povinen vše platit vcas a navic zmenu sazby DPH i sam zaplati, jsem odpoved nedostal.

Kazdopadne vsem doporucuji, pokud maji uvery zadane mimo hyposervis, aby neprodlene pozadovali stanovisko financniho poradce k moznosti rozcerpani uveru pred kolaudaci.

Zaroven je nutno pozadovat po Lexxusu dodatek ke smlouve o budouci kupni o zmene splatnosti na postupne cerpani.

Ja sam mam byt financovan z uveru o stavebnim sporeni CS a problem by pry byt nemel. Lexxus provedl nyni v rijnu aktualizaci prohlaseni vlastnika a to by spolu se zalohovou fakturou a aktualizaci znaleckeho posudku /urcujici rozestavenost projektu/ melo k cerpani stacit.

Situaci ohledne nesplneni terminu jeste konzultuji s pravnikem. Jeste nemam jeho stanovisko, ale zatim mi poradil, abych veskere prodleni ve stavbe zapisoval do stavebniho deniku.
Tem, co chodi na stavbu bych doporucil totez.

S pozdravem a pranim pevnych nervu,
MUDr.Tomas Nedelka
dum c.6

muj email: tnedelka@post.cz

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím s panem doktorem Nedělkou, že je nutné, aby každý s úvěrem mimo Hyposervis neprodlene začal řešit moznosti rozcerpani uveru pred kolaudaci. Je to i můj případ. Máte prosím někdo v tomto směru zkušenosti s Českomoravskou stavební spořitelnou (Liška)?

Vít Čermák

Anonymní řekl(a)...

Dobry den,

dnes jsem hovořila s panem Šperlem z Hyposervisu,který mi sdělil, že aktuální informace od projektového manažera jsou ty, že by kolaudace měla proběhnout koncem listopadu (1.-4.budova).. pokud prý nebudou do poloviny listopadu doloženy příslušné podklady a situace se nebude vyvíjet dle slíbeného, dohodl skutečně Hyposervis s bankami vytištění dodatků pro rozčerpání úvěru, tudíž by se mělo podařit do konce roku uhradit převážnou většinu kupní ceny..Hezký den,

Anonymní řekl(a)...

Ještě mě napadá, že kolaudace je jedna věc, ale kolaudační rozhodnutí musí také nabýt právní moci. Během této doby má kdokoliv z občanů právo, podat nesouhlas či výhradu...každé takové vyjádření se musí posoudit, a to samozřejmě celý proces jen prodlužuje...takže se zkrátka může stát, že třeba nějaký důchodce, pejskař ze Zličína byl zvyklý chodit venčit svého mazlíčka do míst, kde nyní stojí projekt Zličínské zahrady, což nyní už nemůže...i když mu třeba jeho připomínku neuznají, musí ji posoudit. Takže nakonec se také může stát, že nižší sazbu DPH nestihneme ne kvůli šnečímu stavebnímu tempu, ale kvůli úplně jiné věci.

Anonymní řekl(a)...

..zapomněla jsem se podepsat :-)
Petra Vindušková

Anonymní řekl(a)...

Jak tak pročítám tuto diskusi, zjišťuji, že mé informace jsou vesměs stejné, jako už zde několikrát zaznělo (včetně vyjádření Hyposervisu, že by ke kolaudaci mělo dojít v listopadu a v případě nestihnutí by byl vytvořen dodatek k úvěru). Ale i tak jsem nepříjemně zklamán z celého průběhu výstavby, když uvážím, že podle smlouvy mělo ke kolaudaci dojít již v září. Ještě štěstí, že poslední zima byla tak mírná, že se na stavbě mohlo pracovat téměř nepřetržitě po celý rok, jinak by se termín dokončení jistě ještě protáhnul.
S pozdravem,
Martin Šmat, dům č. 6

Anonymní řekl(a)...

V sobotu jsme se byli s manželem podívat na stavbě - a k našemu překvapení tam opět pracovalo asi pět dělníků na venkovních terénech, na fasádách bohužel nikdo. Tímhle tempem to bohužel nemohou do konce listopadu stihnout :-(

Petra Vindušková

hylska řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Dobrý den!
Dovolím si, vrátit se k příspěvku pana Lukáše Raka. K podmínkám kolaudačního řízení napsal toto: "Ke kolaudaci jsou nezbytné veškeré záležitosti dotýkající se bezpečnosti (zejména požární, v garážích čidla CO2 atd.), bezbariérové přístupy pro "vozíčkáře", kotelna apod. V bytech je důležité mít dvoje dveře, které dle předpisů dělí kuchyň od WC a v pořádku elektrické rozvody. Ostatní věci jako např. obklady a podlahové krytiny, stejně jako zahradní úpravy, nemusí být dokončené s tím, že se při kolaudaci pořídí zápis, aby toto dokončení stavebník doložil do nějakého sjednaného termínu."
Skutečně může proběhnout kolaudace, aniž by stavba byla na 100% dokončena. Povinné jistě bude ze strany CBPS dokončeno a ostatní bude zaznamenáno do zápisu. Je to určitá úleva napětí, když se člověk přijde podívat na aktuální dění na stavbě. V neděli odpoledne 21.10. jsem byl na stavbě a přesto, že se tam nikdo nepřetrhl, musím konstatovat, že se tam pracovalo podstatně viditelněji, než v červenci a srpnu. Tento týden (v úterý nebo ve středu)půjdeme na kontrolu dokončených obkladů v bytě, v domě č. 4. v přízemí.
Jiří Palička

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,

děkuji za Vaše příspěvky a také panu Čermákovi za jeho iniciativu a dopis panu Vakratovi. Jinak jsem se chtěla zeptat sousedů z domů 1-4, jak je to s kontrolou provedených dlažeb a obkladů a podpisem smlouvy o nadstandardech - žádnou jsem totiž ještě nepodepisovala, ani jsem k tomu nebyla nijak vyzvána. Předpokládám tedy, že tento proces nastává až po dokončení a prohlídce hotové práce a budu o tom informována ze strany Raskalu? Děkuji

Dagmar Dandová
Dům č. 5

Unknown řekl(a)...

Dobry Den,

Mam informaci z banky:

v případě úhrady kupní ceny z hypotečního úvěru je třeba zkontrolovat datum termínu čerpání úvěru ve smlouvě o hypotečním úvěru. Ve většině případů se určitě bude jednat o jednorázové čerpání a max. datum, do kdy nejpozději lze čerpat úvěr. Pokud už se u někoho toto datum bude blížit, je třeba ho dodatkem změnit na termín, který Vám sdělí investor (termín kolaudace a následného uzavření kupní smlouvy). Dodatek k úvěrové smlouvě je bohužel zpoplatněn - v případě KB, a.s. je to 2000,- Kč.
Takže je třeba dojít do banky a tam požádat o prodloužení termínu čerpání.

Tomas Dolejs, dum 3.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
Toto stanovisko jsem dnes obdržela emailem z HYPOSERVISU:
Co se týká projektu ZZ, prohlášení vlastníka je zapsané, zástavní smlouvy jsou podány na KÚ, kolaudace se předpokládá v listopadu – čerpání doplatku kupní ceny je po kolaudaci, mělo by se tak bez ohledu na DPH zaplatit 100%. Pokud by něco nenasvědčovalo předpokládanému termínu kolaudace, společnost HYPOSERVIS, je připravena již počátkem listopadu řešit toto nedopatření dodatky, které by banka akceptovala vzhledem ke stupni prostavěnosti.
M. Kořánková
B 4

Anonymní řekl(a)...

Pro paní Dagmar Dandovou: Informujte se na Raskalu, jakmile máte odsouhlasenou a schválenou cenovou kalkulaci klientských změn (emailem formuláře posílal Raskal a nebo přímo paní Votavová z Č.B.), by Vás měl Raskal vyzvat k podpisu. Jsem z domu č. 4 a tuto smlouvu (smlouvu o dílo) jsem podepisoval na konci července.
Po špatné zkušenosti s Raskalem pravidelně chodíme na stavbu kontrolovat klienstké změny, zda jsou provedeny podle našich požadavků. Minulý týden v úterý jsme byli pozváni k domluvě s obkladači. Po kontrole obkladů a dlažby jsme zjistili, že chybí dlažba do koupelny. Dnes jsme zjistili, že tento stav bohužel trvá, i když mělo být vše hotové. Máme zavolat tento čtvrtek. Těšili jsme se, že budou obklady v našem bytě hotové, ale bohužel se už týden hledá dlažba do koupelny. Co tomu říkáte?
Jiří Palička

Anonymní řekl(a)...

Dobry den,
pro pi Dandovou: Ja jsem od Raskalu dostala smlouvu az pote, co jsem si o ni rekla (v rijnu). Logicky byste ji mela podepisovat predtim, nez budou zmeny provedeny a stejne tak by to meli mit predem zaplaceno (myslim, ze se o tom pise i v pruvodnim papiru ke klientskym zmenam). Jinak riskuji, ze jim smlouvu nepodepisete a oni budou mit nakoupene a popr. i nalepene drazsi dlazdicky apod.
U me uz maji dlazdicky slozene v obyvaku a jeste mi nedali potvrzenou smlouvu od CBPS, tzn. nemaji nic zaplaceno - z toho soudim, ze smlouvy nestihaji.
Jeste dobra zprava: Byla jsem se dnes podivat na byt a na stavbe byl celkem cily ruch. Pokud jsem videla hotove koupelny (asi 5 v domech 2 a 5), tak to vypadalo, ze najati obkladaci jsou doopravdy obkladaci - prijemne me prekvapily i koupelny ve standardu.

Katerina Fickova
dum c. 2

Jaroslav Švehla řekl(a)...

ZLIČÍNSKÝ PARK V OHROŽENÍ
Dobrý den,
zatím jsem v komentářích ještě nezaregistroval i další skutečnost, která může výrazně ovlivnit naše nejbližší okolí.
Tou je výzva k akci, kterou jsem dnes obdržel.
J. Švehla, dům č. 1
.......
Vážení budoucí obyvatelé projektu Zličínské zahrady,

dovoluji si Vás oslovit v souvislosti s plánovanou realizací zličínského parku Na prameništi, který by měl vyrůst na pozemku pod projektem Zličínské zahrady. Dle územního plánu má celý tento pozemek funkční využití jako "ZP-parky, historické zahrady a hřbitovy". Část pozemku je ve vlastnictví městské části a menší část, těsně pod Zličínskými zahradami, je ve vlastnictví společnosti BENEFIT Development a.s.

Tato společnost má s pozemkem jiné plány, než je realizace městského parku. Naléhá na městský úřad ve Zličíně, aby dal svolení ke změně územního plánu tak, aby se z pozemků s funkčním využitím " ZP" staly stavební parcely. To by otevřelo cestu k realizaci staveního projektu Na Pramenech společnosti BENEFIT Development (viz.http://www.a69.cz/cs/projekty/na-pramenech ). Takže místo veřejného parku, který bychom mohli využívat k relaxaci, by vyrostl bytový komplex.

Domnívám se, že jako veřejnost máme k tomu co říci. Jako budoucí obyvatelé Zličína bychom měli podporovat záměr zličínské radnice vybudovat na zmíněném území veřejný park, který by zároveň tvořil jedinou veřejnou zeleň ve Zličíně.
Lýdie Mihardja

Anonymní řekl(a)...

Dobre rano vsem,

predevsim panu Švehlovi za tuto informaci. Strucne receno: To je tedy sila. Ziju v domeni ze v uzemnim planu jsou tam parkove plochy a ze to tak zustane. Ted to vypada, ze se budeme muset modlit, aby se nekdo na zodpovednem miste nenechal uplatit a nepostavili tam tu hruzu, ktera pripomina parodii na zimni stadion a tvari se jako bytovy komplex. Jakozto budouci zlicinak jsem jednoznacne proti.

s pozdravem Tibor Tesar
dum c 6

hylska řekl(a)...

Dobrý den,
již delší dobu sleduji /zápis rady MÚ Zličín/záměr firmy Benefit,která chce změnu územního plánu.Jsme z toho docela špatní,protože prodejce nás informoval,že zde bude park a teď hrozí,že zde vyroste nějaká stavba.Již dvakrát jsme se byli informovat na MÚ,zde stále tvrdí,že mají zájem o park a,že nesouhlasí se změnou územního plánu.Také si stěžovali na našeho developera,kvůli jeho neaktivitě ohledně vyjádření k záměru f.Benefit.
Nevím jak to je,ale myslím si,že mi se k tomu zatím vyjadřovat nemůžeme,protože nejsme vlastníky.Takže nám jen zatím zbývá doufat,aby ke změně ÚP nedošlo,a před našimi domy vyrostl slibovaný park.

Anonymní řekl(a)...

Dobré ráno všem, kterým není lhostejné, co se děje kolem nich! Děkujeme panu Švehlovi a paní Mihardja za informace ohledně aktuální situace parku na pozemcích pod ZZ. Přirozeně jsme pro, aby na tomto místě opravdu vznikl park! To je náš základní postoj. Návrh od A69 - Architekti, má svoje plusy, ale i minusy, ty podle prvního dojmu převažují. Pokud by hrozilo, že bude tento projekt realizován, chtěli bychom se s ním rozhodně blíže seznámit. Nicméně se budeme přiklánět k tomu, aby zde nebyla další zástavba, aspoň ne tak necitlivá k prostředí. Například by mě nevadilo pár stylových rodinných domků se zahradami, nebo areál na způsob lázeňského parku s pavilonky a kolonádou. Projekt "Na Pramenech" mi trochu připoměl lázeňský areál, což by nemuselo být tak negativní, stejně však u nás převládá názor, že zeleň by měla mít přednost!
Jiří Palička, dům č. 4

Anonymní řekl(a)...

Jen bych se připojila k paní Fickové, že smlouva o dílo na nadstandardy by měla být podepsána i uhrazena ještě před uskutečněním sjednaných prací. My jsme se s manželem královsky bavili, že když jsme v červnu byt kupovali, Raskal strasně pospíchal na výběry,dal nám pouze čtyři dny, ale přitom trvalo ještě další tři měsíce, než se vůbec daly dohromady kalkulace...:-)

Ještě bych měla dotaz, zda někdo nemá podrobnější informace ohledně stromořadí na jižní straně.
Jsou tam krásné vzroslé duby, osobně si myslím, že je jich škoda. Chápu, že nájemníci spodních pater mají nyní v bytech tmu, ale asi by jen stačilo stromy prořezat, některé jsou stejně zničeny v důsledku podkopání kvůli obvodové zdi a napadají na domy, takže ty stejně asi budou vykáceny. Jednou nám řekli, že se kácet v žádném případě nebude, ve druhém, že půjdou všechny stromy pryč :-( a na úřadě hrajou mrtvého brouka, že neví, jak to vlastně celé dopadne...je to stejné jako s tím parkem (na této ploše je mimochodem pásmo vodního zdroje, takže je opravdu dost podivné, že by tam dovolili postavit další byty).

Díky Petra Vindušková

Anonymní řekl(a)...

Dobry den,

moc dekuji panu Palickovi a pani Fickove za jejich prispevky k memu dotazu. Netusila jsem, ze je mozne se na stavbu chodit divat i "zevnitr". Jinak vcera mi volala slecna z Raskalu, ze jim nedorazil muj email s potvrzenim ke dverim a podlaham - potvrzeni jsem jim posilala v cervenci a ozvali se teprve ted, z cehoz je videt, jaky v tom maji poradek.

Chystana zmena uzemniho planu na miste puvodne avizovaneho parku(ktera se podle meho nazoru nakonec uskutecni, protoze penize maji velkou moc) mi tedy vyrazila dech. Ziju celou tu dobu v domneni, ze projekt parku na tomto miste je jista vec...ale v dnesni dobe, jak vidno, nemame jiste nic. Takze pokud bude mozno nekde podepsat nejakou petici, prosim, dejte vedet, urcite se pridam.

D. Dandova
Dum 5

Vítězslav Raszka řekl(a)...

Hezký den všem,
19.10.07 jsem byl na stavbě a pak jsem měl schůzku s Mgr. Havlíkem (Lexxus). Chtěl jsem vědět víc o obchodním sdělení Lexxusu týkajícího se DPH. Pan Havlík mi sdělil, že stačí zaplatit zůstatek kupní ceny do 31. 12. 2007 a navýšení DPH o 4 % se mě netýká, s tímto (ač povzbudivým) pohledem na věc nesouhlasím už jen z důvodu znění BKS, kde je jasně uvedeno co je termín zdanitelného plnění (nabytí právní moci kolaudačního řízení), zcela pomíjím znění zákona o DPH. O nějaké chystané změně znění BKS pan Havlík nevěděl. Na to jsem si vyžádal kopii "Prohlášení vlastníka ....." s Návrhem na vklad vlast. práva z KÚ a vyrazil řešit zástavní smlouvu do ČMSS, ta je nyní u podpisu investora (doufám). Nejsem si zcela jist tím co řekl pan Havlík. Vítězslav Raszka, Sakura

Anonymní řekl(a)...

Hezký den.
Mám dotaz na zkušenější:
Když se budu chtít jít podívat na stavbu, musím se předem někdě ohlásit? Objednat?
Ptát se na obklady v domě č.7 je asi ještě předčasné, že?
Smlouvy s Raskalem jsem podepsala v pátek 12.10., s tím, že mi do měsíce přijdou potvrzené a pak je mám hned zaplatit. Poplatek 3500,- jsem jim uhradila bez vytáček, ale asi jsem měla dělat drahoty, za jejich služby..
Jsou už nějaké reakce na společný dopis investorovi - ozval se pan Vakrat?
Děkuji.
D. Habřinská
Cesmína

Anonymní řekl(a)...

Pro pani Habřinskou:

- kontakt na člověka na stavbě by Vám měli sdělit na Raskalu. U mě je to slečna Švarcová 739.243.127 ale nevím, jestli dělá i dům č. 7.

- zatím jsem neobdržel žádnou reakci od investora

Vít Čermák

Anonymní řekl(a)...

Když jsem si byla pouze prohlédnout byt, kontaktovala jsem paní z Lexxusu, která je k dispozici přímo na stavbě - pí. Pavlíková - 607669854. Případné stížnosti a úpravy dle mého řeší právě sů. Švarcová.
M. Kořánková
Dům 4

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za kontakty.
Hezký den. Habřinská

Anonymní řekl(a)...

Dobry den,

chtel bych opet trosku odbocit od hl. tematu a zeptat se jestli nekdo nevi neco vice o moznosti pripojeni kabelove televize a internetu od UPC. UPC je rozvedeno v sousedni ulici Nedasovska, ale v Lexxusu mi kdysi rekli, ze zde bude jen pevna linka, tedy moznost pouze O2. Myslim, ze internet a televize od UPC je jednoznacne lepsi nez od O2. Bylo by skvele, kdyby bylo mozne nasi ulici pripojit.

Mate nekdo nejake informace?

dekuji
Tibor Tesař
dum 6

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den.

Dnes jsem mluvil s Lexxusem a bylo mi řečeno, že příští týden přijde všem klientům ZZ dopis od developera. Nic konkrétního o termínu jsem se nedozvěděl, nicméně byl náznak, že už je připuštěno, že se to do konce listopadu nestihne a bude to možné nejdříve v průběhu prosince!

Lukáš Rejl
dům č.7

Anonymní řekl(a)...

K tomu UPC (otázka pana Tesaře): problém je, že se nebyli schopni již na začátku stavby dohodnout investor s UPC na natažení kabeláže. Ptal jsem se na možnosti na obch. oddělení UPC asi před rokem, ale prý bylo již pozdě a byl jsem sám za sebe (kvůli jednomu klientovi se tím ani nezabývali).
Myslim, že než si nechat tahat kabely později, bude lepší zvolit bezdrátový internet např. wifi nebo některého mobilního operátora. Sateltiní tv se dá vyřešit společným satelitem na domě.
Vít Čermák

Anonymní řekl(a)...

Dobry den,

trochu jsem zapatral jake jsou moznosti pripojeni ZZ k internetu a nasel jsem nabidku, ktera vypada opravdu vyborne.

Jde o radiove pripojeni, rychlost 2Mbps, bez agregace(nedelite se o rychlost s nikym dalsim jako napr. u O2) a bez limitu FUP. To vse za 475Kc (UPC 2Mbps-> 475Kc, O2->179Kc+400Kc pevna linka). To by samo o sobe jeste nebylo tak lakave, ale po telefonatu s technikem teto firmy, ktery ma na starosti primo lokalitu Zlicin, mi bylo receno ze je zde v prvni pulce 2008 planovan rozvod opticke site a rychlost se zvysi na 10Mbps. Za 399 Kc je to jednoznance nejlepsi pripojeni, mnohem lepsi nez napr. UPC.(srovnani 8Mbps internet UPC->1224Kc, O2->1426Kc).

Toto pripojeni by neobnaselo zadne kopani, nybrz pouze natazeni optickeho kabelu na strechu. Po natazeni optickeho kabelu je pry moznost i kabelove televize.

Nabidku teto firmy naleznete na teto adrese, jde o balicek 802.110.MEGA DOMA - 399 (475 s DPH) Kč/1 měsíc

link:
http://www.802.cz/index.php?sec=internet&sub=3#kabeldoma


Zde jeste prikladam informativni email, o ktery jsem poprosil abych Vam mohl tyto informace lepe predat:

-----------------------------------
Dobry den,
Na zaklade naseho telefonického rozhovoru Vam posilam slibene informace k moznosti internetu pro nove stavene objekty Zlicinske Zahrady. Lokalitu mame v tuto chvili pokrytou radiovymi službami (internet - od 2 MBit +telefon), zprovozneni opticke site je planovano cca v první polovine roku 2008, k dipozici by mimo vyrazne vyssich rychlosti sluzeb byla i IPTV, detaily o nasich službách naleznete na nize uvedenych odkazech. Pro realizaci opticke site jsou podminkou alespoň 3 uzivatele internetu v ramci objektu. K zrizeni internetu obecne je v kazdem z objektu zapotřebí také souhlas vlastnika, v příloze ho naleznete v nejobecnejsi forme - obnasi jak pripojeni přes radio tak kabelem.

http://www.802.cz/index.php?sec=internet&sub=3#kabeldoma
http://www.802.cz/index.php?sec=telefon&sub=7
http://www.802.cz/index.php?sec=televize&sub=7

V příloze tez naleznete plakatek. Pokud budete mit jakekoliv doplnujici otazky nevahejte me kontaktovat. Jakmile bude možno si objekty prohlednout zevnitř (vc. Strechy) rad bych si s Vami dal osobní schuzku.
S pozdravem
Daniel Turek
-----------------------------------

Me osobne se toto zda jako velice dobra alternativa k Wifi a O2, jedinym moznostem pripojeni na internet. Verim, ze vetsina z nas bude mit o internet zajem, a proto by bylo dobre zvazit vsechny moznosti.

s pozdravem
Tibor Tesar
dum 6.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,

děkuji za průzkum, zrovna včera jsme s manželem otázku internetu řešili. O internet budeme mít zájem, takže myslím, že podmínka minimálně tří účastníků už je splněná :-)O2 se mi zdá také hodně drahé. Přes pevnou linku i s hovorným mi nabízeli internet v balíčku asi za 800 Kč...což mi přijde předražené.

Petra Vindušková

Anonymní řekl(a)...

Dobry den,

myslim, ze musi byt 3 lide v kazdem dome, ne v celych ZZ. I presto si myslim, ze by to nemel byt problem.

a co se srovnani s O2 tyka. Myslim, ze balicek, o kterem pani Vindušková pise bude za 1. drazsi a za 2. rychlost bude nesrovnatelna a ADSL od O2 ma FUP a agregaci, tzn ve spicce, kdy je kazdy na internetu se o ty chabe 2Mb delite napr se 40 lidmi. To je potom lepsi telefoni modem :)

s pozdravem
Tibor Tesar

PS: kdybyste meli nejake dotazy primo na pana Turka z 802.cz,zde je kontakt, zapomel jsem ho pridat

Ing. Daniel Turek
MATTES AD, spol. s r.o.
mobil: +420 775 802 104
e-mail: turek@802.cz
url: www.802.cz , www.mattes.cz

Anonymní řekl(a)...

dobry den.
Dnes 26.10. sme boli na stavbe. Predpokladany termin kolaudacie sa vraj nemeni a zostava na koniec listopadu, pre vsetky domy. Ale realisticky to my ako laici nevidime. Nas dom c.3 este ani nezacali zateplovat. My mame hotove obklady v kupelni, ale nic viac. Ostatne byty na vrchnom podlazi este ani nezacali obkladat. Tak sme zvedavi, ako sa to vsetko stihne, lebo roboty je tam viac ako dost. Pani zo stavby nam povedala, ze robia do noci a aj cez vikendy, co sa nam nezda, ale budeme im verit.
s pozdravom

Miroslava Starcokova, dom c. 3

Anonymní řekl(a)...

Dobry vecer,
take jsem dnes byla na stavbe. Naprostou shodou okolnosti jsem prisla prave ve chvili, kdy mi zacali delat obklady a dlazby a panovala kolem toho samozrejme spousta nejasnosti - jestli chci vsude mit sokly (u kuchynske linky by mohly trochu prekazet, protoze moje dlazba je celkem masivni), jak vlastne presne chci ty dlazdicky, protoze z nakresu od pana Fialy to neni zcela jasne atd. atd...pan Fiala mel zrovna dneska dovolenou. Asi si umite predstavit, jak mne to nadzvedlo, ze uz se obklada a ja jeste nemam podepsanou smlouvu! Mimochodem: hned pote jsem volala do Raskalu a chtela vedet, co bude se smlouvou. Pani se moc omlouvala, ze smlouvy uz sice mely byt, ale momentalne je proces pozastaveny nebot se z Budejovickymi pozemnimi stavbami jedna o prodlouzeni terminu na dokonceni praci - a to posun z mesice 11 na dobu "pozdejsi". Takze smlouvy pry uz "snad" budou pristi tyden.

Dalsi vec: V koupelne mam mit vanu o rozmerech 170 cm. Kdyz jsem to ale videla, nedalo mi to a hned jsem to premerila. A co myslite? Stena meri 167 cm!!! Myslim, ze pan Fiala ma k Davidu Copperfieldovi trochu daleko, takze jsem velmi zvedava, jak toto hodla resit. V pondeli jdu znova na stavbu zkontrolovat stav obkladu a dlazeb. A kdo jeste vahal se tam jit taky podivat, tak vrele doporucuju - kontaktujte pani Svarcovou, jak uz bylo uvedeno ve starsich prispevcich.

S pranim hezkeho vikendu

D. Dandova
Dum c. 5

Anonymní řekl(a)...

Jo a jeste k tomu internetu: budu ho chtit samozrejme taky, takze moc dekuju vsem, kdo se o to zajima a sbira potrebne info :o)

D. Dandova
dum 5

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den.

Chtěl bych předem poděkovat Vítu Čermákovi za nápad založit komunitu kolem ZZ. Nicméně se přiznám, že podle mého názoru ohlas, který tento počin vzbudil, již přerostl možnosti blogu. Napadlo mě proto založit klasické fórum, které se podle mě k diskuzi hodí lépe. Najdete ho na adrese http://zlicinskezahrady.wz.cz/
Jakékoliv nápady na zlepšení (přidání témat...) prosím piště do organizační sekce, budu se snažit je realizovat.
S pozdravem

Lukáš Rejl

Anonymní řekl(a)...

Omlouvám se za překlep v předchozím příspěvku - fórum je na adrese

http://zlicinskezahrady.ic.cz

Předchozí adresa byla první verze, ale poskytovatel nepracoval korektně - stránky se často nezobrazily.

Lukáš Rejl

Anonymní řekl(a)...

Při čtení příspěvků jsem se nejednou vytočila. Je dobré, že tyto stránky a případné forum vzniklo. Děkuji všem, kdo zjišťují informace opravdu kde se dá. Člověk si připadá jak v kocourkově – každý říká nějaký termín kolaudace, ale při pohledu na stavbu, vše vypadá úplně jinak.

Komunikace se společností Raskal, je vážně obtížná. Slibují hory doly a ve výsledku se nic nezmění. Měsíc mi slibují kalkulaci zabezpečovacího systému u vstupních dveří a nic. Začátkem tohoto týdne se mi měl někdo ozvat ohledně podepsání smlouvy na klientské změny a nic.

Jednoznačně jsem proti tomu, aby místo parku na daném objektu vyrostly nějaké budovy. Bude stačit obytný komplex Zličín od Central Groupu vedle nás a myslím si, že i obyvatelé tohoto komplexu by stály o zeleň než další stavby či akvárko, které má připomínat park. Jako budoucí vlastníci sousedního pozemku bychom mohli přece napsat petici a dát to MÚ Zličín. Myslím si, že i „starousedlíci“ by uvítali park.

Poznámka o místu na vanu mě také pobavila – 167cm místo 170cm. To bude pěkný oříšek. Koukám, že s těma cm mají celkem problém. Vany se umísťují do výšky 58-60cm. Sokl pod vanou a i po celém obvodu koupelny mám jinou barvou obkladaček než zbytek koupelny. A tento sokl má místo daných cm pouhých 54cm. Zpětně jsem teď zjistila, že to je chyba už v návrhu od p. Fialy. Takže snad vana půjde i takto usadit. A ke všemu jsem byla domluvená, že se sejdu s obkladači než se začne obkládat, ale nikdo mě nekontaktoval. Při náhodné návštěvě a pohledu přes plot jsem teprve zjistila, že už se něco děje.

A teda kromě rozměrů si dejte pozor i na to, pokud máte na dlaždičkách vzor, jestli ten vzor je všude stejný. Mám vzor na výšku a u 3 dlaždic jsem ho našla na šířku. Byly to dořezávaný dlaždice a „omylem“ se přilepily jinak.

Ohledně kontaktu na paní Švarcovou, ta odchází a místo ní je tam Filip Hes, ale číslo se nemění.

A ještě s dalšími možnostmi internetu než O2 souhlasím.

Zdraví Katka Dlouhá
dům č. 2

Anonymní řekl(a)...

Myslim, ze forum je dobry napad. Take bych smeroval veskere poznatky tam, Navic aktualni fotky jsou skvely napad.Tak brzy nashledanou na foru.
T.Tesar

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer,
dnes jsem telefonicky hovořil s hlavní manažerkou projektu ZZ pí Karešovou. Snažil jsem se dozvědet bližší informace o aktuálním stavu ZZ a o obsahu dopisu (dopis měl být teprve dnes právníky zformulován a do konce týdne rozeslán) klientům. Termín kolaudace navrhovaný ČBPS se stále developerovy nezdá, takže by měl být uveden onen nejzažší termín tj. konec března!!!! (dle podepsané Smlouvy o smlouvě budoucí kupní). A to tedy s tím, že kolaudace může proběhnout podle představ ČBPS, konec listopadu.
Dále bude v dopise navržen postup, jak uhradit cenu bytu (v mém případě platbu hypotékou). Což bude asi drama!
Na dotaz, zda veškeré náklady s tím spojené bude hradit pouze kupující, mi bylo sděleno, že developer žádnou smluvní klauzuli neporušil, takže nemá důvod se na čemkoli podílet. Ve smlouvě je přeci uveden, jako poslední termín březen 2008. Na další dotaz jak to, že došlo k takovému skluzu na stavbě...jsem se odpovědi nedočkal.
Na základě tohoto všeho, jsem požádal o osobní schůzku se zástupcem developera pane Špetlákem. Dosavadní způsob komunikace mi totiž už vůbec nevyhovuje. Jakmile budu vědět termín této schůzky, dávám v plén, kdo bude mít zájem se připojit, nechť tak učiní. Myslím, že by to bylo vhodné. Pokud bude onen dopis obsahovat, co mi bylo manažerkou sděleno, není možné, abychom se s tím mlčením spokojili.
J. Palička - dům č. 4

Anonymní řekl(a)...

Bonjorno, zahrady.blogspot.com!
Cialis online vendita. Farmacia online per disfunzioni erettili e impotenza, [url=http://farmamed.fora.pl/ ]Dove Compra cialis [/url] Trova tutte le discussioni iniziate da DrBloomer [url=http://farmitalia.fora.pl/ ]Dove Comprare cialis online[/url] Cialis en linea, precio de Cialis, Cialis venta, Cialis vendita [url=http://milanofarma.fora.pl/ ]Dove Comprare cialis generico[/url] Cialis generico sicuro. Farmacia online Italia. Vendita (comprare) sconto [url=http://farmanova.fora.pl/ ] Compra cialis online[/url] Sconti flessibili. Comprare Cialis, cialis tadalafil. [url=http://farmaroma.fora.pl/ ]Come Compra cialis generico[/url]

Anonymní řekl(a)...

Nach meiner Meinung sind Sie nicht recht. Ich biete es an, zu besprechen. Schreiben Sie mir in PM. cialis kaufen levitra 20mg [url=http//t7-isis.org]levitra preis[/url]

Anonymní řekl(a)...

I want not agree on it. I over nice post. Expressly the title-deed attracted me to review the intact story.

Anonymní řekl(a)...

Genial dispatch and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you for your information.

Anonymní řekl(a)...

Easily I acquiesce in but I contemplate the list inform should prepare more info then it has.